top of page

🌟 אלוהים נמצא בפרטים הקטנים :Talent Acquisition לעומת Recruiting🌟

.


קהילת גיוס יקרה,


לפני כמה שנים הטייטלים של רבים מכם ש recruit היתה חלק ממנה, התחלפו מ- Recruiting ל- Talent Acquisition בלינקדין. ששאלתי קולגות שהחליפו מה הסיבה התשובה שחזרה על עצמה בוריאציות שונות " היתה כולם החליפו זה מדוייק יותר".


האם זה אכן מדיוק יותר?


גוגל מסביר ש Recruiting מתייחס לתהליך התפעולי של תהליך הגיוס של עובדים בחברות, מתמקד לרוב באיתור מועמדים מתאימים למילוי תפקידים ספציפיים. מדובר בזיהוי מיומנויות, ניסיון וכישורים המתואמים עם תיאורי התפקיד.


עם זאת, Talent Acquisition לוקחת אותנו צעד קדימה. היא כוללת גישה אסטרטגית, המחפשת אנשים אשר לא רק תואמים את דרישות התפקיד אלא גם מתאימים בצורה חלקה למטרות, התרבות והערכים ארוכי הטווח של החברה שלנו. Talent Acquisition שואפת לבנות צינור של אנשים יוצאי דופן שיכולים לתרום בצורה הוליסטית להצלחה ארגונית.



מעניין, בהקשר הישראלי, אנו משתמשים בעיקר במונח "גיוס" לתאור פעילות Talent Acquisition . אבל למה? 🤔


לשפה העברית אין מקבילה מדויקת ל"Talent Acquisition", שעשויה לשקף התפתחויות לשוניות היסטוריות. עם זאת, השפה העיברית מתפתחת עם המקצוע ובטח לא מגבילה את המרדף שלנו אחר כישרונות מהשורה הראשונה בצורה אסטרטגית.


המערכת האקולוגית הטכנולוגית התוססת של ישראל משגשגת על חדשנות ונשענת על יכולות גיוס ואסטרטגיות גיוס מין השורה הראשונה מתפתחים במהירות רבה כדי לזהות את יוצאי הדופן כלומר Talents.


כאן אתן ואתם משפיעות! 🌐


אני מזמינה אתכם להשתתף בעיצוב לקסיקון הגיוס הישראלי. תנו ליצירתיות שלכם לזרום והציעו שמות שמכילים את המהות של "Talent Acquisition"

בעברית.



שתפו את הרעיונות שלכם בהערות לפוסט ויחד נסלול את הדרך למינוח חדש שאף מחזק אלת המטרה המשותפת שלנו לזהות, למשוך ולשמר אנשים יוצאי דופן שיניעו את הארגונים שלנו לגבהים חדשים.



הצטרפו לשיחה ועזרו לנו לעצב את עתיד העיסוק בכשרונות בישראל!


bottom of page